Puur Nostalgie

Geboren en getogen in Vethuizen en uiteindelijk weer terugkomend op de boerderij, wat inmiddels geen boerderij meer is, maar wel het gevoel van vroeger die als een verbindende draad door mijn leven loopt. Ik ben gek op onze groentetuin, de fruitbomen, de recepten van mijn moeder, het kookboek van mams met alle recepten van haar bak en kookkunsten. En ik denk dat zo als kind al de nodige kunde hierin door mam mij is aangeleerd.


Met het boerenverstand van mijn vader en het zorgende en bakkende gen van mijn moeder ben ik begonnen met mijn bedrijf na jaren hobbymatig al druk bezig te zijn met bakken en koken.

Mama´s appelplaat, daar waar ooit alles mee begon, en mijn moeder een rol speelt in mijn bedrijf met al haar nostalgische recepten, ondanks dat ze er al enkele jaren niet meer is.


Ik maak zelf jam, geen gewone aardbeienjam, altijd met een twist. Er is zoveel keus, er zijn vaste jammetjes, seioensjammetjes en denk dat mijn laatste jam, de tomatenjam zowel zoete als hartige versie een nieuwe smaaksensatie is, die niet veel mensen kennen.


Ook mijn cakes zijn altijd met een twist die je net niet verwacht of kent, mooie vorm of smaak.

De Vethuizense koek is een knipoog naar  m´n basis/roots.

En mama´s appelplaat, daar waar alles mee begon, is een favoriet bij steeds meer mensen, en die bak ik elke plaat weer opnieuw met m´n moeder in gedachten. Trots dat ie niet vergeten wordt.

Ondertussen is ook de Bienenstich vaak een combi  van mams recept en die van mij.  En zo ontstaan er prachtige taarten.


Past bij het gevoel "Puur Nostalgie".


Welkom op de site van Puur Nostalgie.

Wie weet tot snel.

Groet, Marieke Wieggers-Weijers

Waar te koop?